Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Το μουσικό αντίο των Pink Floyd

Είκοσι χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους οι Pink Floyd επιστρέφουν για τελευταία φορά με διπλό άλμπουμ τιμώντας το φίλο και μέλος του συγκροτήματος, Ρικ Ράιτ, που έφυγε από τη ζωή το 2008.
Η νέα κυκλοφορία περιέχει δεκαοκτώ κομμάτια και μόλις ένα, το τελευταίο, έχει στίχους. Στο «louder than words» αναφέρεται στις σχέσεις των μελών των Pink Floyd λέγοντας ότι, παρά τις διαφορές, τις εντάσεις και τις αντιπαλότητες, «αυτό που κάνουμε είναι πιο δυνατό από τις λέξεις». Οι στίχοι γράφτηκαν από τη σύζυγο του Γκίλμορ, Πόλι Σάμσον. Δεν υπάρχουν κενά ανάμεσα στα κομμάτια, γεγονός που ενισχύει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ενιαίο σύνολο μουσικής. Ο Γκίλμορ επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη κυκλοφορία από τους Pink Floyd και υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει περιοδεία για την προώθηση του. «Είναι η τελευταία ευκαιρία να ακούσετε τον Ρικ Ράιτ να παίζει μαζί μας», λέει ο Γκίλμορ.


Περισσότερα ... »

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Φίλιππος Νικολάου: «Σε κάθε δημόσια αναφορά μου τιμώ πάντα τον Νίκο Καρβέλα»

Ο Φίλιππος Νικολάου δηλώνει πως εδώ και πολλά χρόνια έχει αποποιηθεί τον τίτλο του διασκεδαστή.
«Στις αρχές της καριέρας μου ήμουν υποχρεωμένος να υπηρετήσω αυτό τον ρόλο, γιατί αλλιώς δεν πληρωνόμουν από τους επιχειρηματίες των κέντρων που πουλούσαν αυτό το είδος διασκέδασης. Με τα χρόνια καλλιέργησα περισσότερο τον ρόλο του καλλιτέχνη-ερμηνευτή και λιγότερο του διασκεδαστή. Άλλωστε 'του διασκεδαστή θέλησα να ενισχύσω και την υποκριτική δεινότητά μου με το να σπουδάσω θέατρο, γιατί τότε δεν έβγαινες στο σανίδι αν δεν είχες πτυχίο ηθοποιού. Έτσι πρωταγωνίστησα και σε δύο θεατρικές δουλειές που έκαναν επιτυχία, το "Ερωτικό τικ-τακ", που ανέβηκε στο Μετροπόλιταν και το "Χίλιες και μία νύχτες" με την Γιούλη Σταμουλάκη στο Διάνα» τόνισε σε καθημερινή εφημερίδα.
Έχει ηχογραφήσει 40 άλμπουμ, με τα περισσότερα κομμάτια να είναι σε στίχους και μουσική δική του. Επίσης, έχει γράψει τραγούδια και για συναδέλφους τους, με κορυφαία το «Δώδεκα» και το «όσο έχω φωνή» της Άννας Βίσση. «Σε κάθε δημόσια αναφορά μου τιμώ πάντα τον Νίκο Καρβέλα που μου εμπιστεύτηκε τη μελωδία του "Δώδεκα" και την ολοκλήρωσα στιχουργικά. Θα έλεγα ότι εγώ αυτή τη συνεργασία την έχω εκτιμήσει περισσότερο από ό,τι την έχει εκτιμήσει ο Νίκος, αλλά τον δικαιολογώ γιατί τον θεωρώ πολύ ταλαντούχο κι άλλωστε πιστεύω ότι ο συνθέτης είναι πιο πάνω από τον στιχουργό. Πάντως η Άννα την έχει εκτιμήσει με το παραπάνω και πάντα την αγαπώ πολύ».


Περισσότερα ... »

Μελίνα Ασλανίδου: «Πολλές φορές πληγώνομαι»

Τι σχέση έχει με τον Θεό η Μελίνα Ασλανίδου; Προσεύχεται;
«Πολύ. Ανελλιπώς» τόνισε στο ΕΓΩ.
-Ισχύει ότι κάνεις ρείκι;
«Ναι, ασχολούμαι πολλά χρόνια. Είμαι πλέον μία δεκαετία σε αυτή την ιστορία. Έχω πάρει τον τρίτο βαθμό του ρείκι και μπορώ να λειτουργώ ως θεραπεύτρια.»
-Τι σου έμαθε;
«Αισθάνομαι γαλήνια. Είμαι πιο ζεν. Είμαι συνειδητή στη ζωή μου. Για παράδειγμα, τώρα μιλάμε και είμαι 100% παρούσα στη συζήτηση μας. Ζω το εδώ και τώρα.»
-Μπορείς βλέποντας έναν άνθρωπο να διακρίνεις ποιος είναι ο χαρακτήρας του;
«Φυσικά Είναι ευχή και κατάρα. Ανοίγει η όραση σου. Βλέπεις πίσω από τις λέξεις. Πρέπει να είσαι καλή ποιότητα ανθρώπου για να το αφομοιώσεις και να συγχωρέσεις.»
- Δεν πληγώνεσαι;
«Πολλές φορές πληγώνομαι. Συγχωρώ όμως. Η συγχώρεση είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχουμε να πάρουμε από τη ζωή. Συγχωρούμε τους εαυτούς μας και κατά αυτό τον τρόπο και τους άλλους. Μπορεί να μην ξεχνάμε. Η συγχώρεση είναι όμως πολύ σημαντική για τη λύτρωση της ψυχής. Πρέπει να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Να πέφτεις για ύπνο το βράδυ λέγοντας «πέρασα μια υπέροχη μέρα».
-Μιλάς με ανθρώπους που σου έχουν κάνει κακό;
« Ναι. Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσεις τι σε ενοχλεί γιατί γίνεται βαρίδι και δεν σε βοηθά.»


Περισσότερα ... »

«Τι είναι αγάπη» από τους Onirama

«Τι είναι αγάπη» τραγουδάνε οι Onirama.
Ένα τραγούδι που έχει ξεχωρίσει, ενώ αίσθηση προκαλεί και η οπτικοποίησή του. Ο Θοδωρής Μαραντίνης, πρωταγωνιστεί στο εντυπωσιακό video clip με urban αισθητική και κινηματογραφικά στοιχεία που γυρίστηκε σε 10 διαφορετικές περιοχές στην Αθήνα από το Παγκράτι έως το Θησείο, το Γκάζι, το Φάληρο, την Πανεπιστημίου, σε ένα ολοήμερο γύρισμα. Τη σκηνοθεσία του νέου video clip, υπογράφει ο ZAN TOT (Θανάσης Τότσικας) με την επιμέλεια του Γιώργου Κελέφη και τη διεύθυνση της φωτογραφίας ο Γιώργος Καρβέλας. Η νέα επιτυχία των ONIRAMA είναι σε μουσική και στίχους του Θοδωρή Μαραντίνη.
Δείτε το video clip

Περισσότερα ... »